Tips voor de koers van JW

Hoe rijd ik de koers met succes: tips van een renner.

In het begin altijd zorgen dat je bij de eerste tien zit, dan rijd je makkelijker voorin en hoeft je niet zo hard op te trekken en als je in de kopgroep wil zitten is de regel: de eerste mag je laten gaan en de tweede ook maar als de derde gaat, dan moet je altijd mee.

Verder als het peloton in een lange sliert rijdt nooit naar voren rijden, (wel oppassen dat er geen gaten vallen) maar pas naar voren als het peloton stilvalt. Probeer dan aan de binnenkant van de volgende bocht naar voren te rijden daar is altijd meer ruimte, alleen moet je dan ongeveer 25 meter voor de volgende bocht proberen naar rechts te gaan om de volgende bocht goed aan te snijden. (Pas op dat je niet iemand afsnijdt)

Bij het afsprinten begint dit altijd een ronde van te voren en moet je al naar voren rijden. Raak je ingesloten, dan weer aanzetten als je een gat ziet en blijven gaan tot je weer voorin zit! (een sprint is eigenlijk dus meerdere keren sprinten!)En als je een diesel bent, goed warm rijden en een paar keer een sprintje trekken na een bocht .En verder veel kilometers maken, maar wel zo dat het leuk blijft, liefst in een groepje en maak er een spelletje van (lantaarnpaal sprinten).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten